Rensink Almelo B.V. plaatst vervolgorder voor MB Actros trucks

ALMELO – Rensink Almelo BV nam begin dit jaar voor het eerst twee Mercedes-Benz Actros trucks in gebruik voor internationaal speciaal transport. De trucks bevallen zo goed dat het bedrijf recent een derde Mercedes-Benz Actros in gebruik nam. Bovendien is een vierde Actros in bestelling.

Vijf à zes procent zuiniger
Rensink Almelo BV schafte begin dit jaar twee Mercedes-Benz Actros 1845 LLS trekkers aan vanwege positieve geluiden uit de markt betreffende het brandstofverbruik, de lage onderhoudskosten en de uitstraling van de truck. Het waren de eerste twee Mercedes-Benz trucks in het vijfentwintig trucks tellende wagenpark.

_RON5124Geertjan Westerhuis, directeur van Rensink: “We hebben deze eerste twee Actros trucks nu ruim een half jaar in gebruik en zijn zeer positief. Omdat we ze inzetten voor allerhande speciaal transport is het verbruik niet heel constant, maar ze zijn gemiddeld zo’n vijf à zes procent zuiniger dan onze andere trucks. We hebben de trucks aangeschaft bij Mercedes-Benz truckdealer Baan Twente, inclusief een reparatie- en onderhoudscontract. Het contact is zeer goed vanwege de klantvriendelijkheid, het enthousiasme en het snelle schakelen van de dealer.”

Via FleetBoard monitort Baan Twente de prestaties van de trucks op het gebied van brandstofverbruik en geeft zo nodig tips om het verbruik verder te verbeteren. Ook ziet de dealer via FleetBoard ruim op tijd wanneer de trucks onderhoud nodig hebben, om dit vervolgens zo in te plannen dat het geen belasting vormt voor de planning van Rensink. De uitstekende prestaties van de twee trucks, vormden voor Rensink aanleiding om nog twee Mercedes-Benz trucks aan te schaffen. Een Actros 2745 VLA werd recent in gebruik genomen, een Actros 2851 LS 6×4 is in bestelling en zal rond de jaarwisseling gaan rijden in de kleuren van Rensink. De trucks zullen zo’n 100.000 kilometer per jaar afleggen in het internationaal speciaal transport.

Rensink Almelo BV is een familiebedrijf met als kernactiviteiten exceptioneel transport, industriële montages en industriële verhuizingen. Het bedrijf voert deze werkzaamheden hoofdzakelijk uit met eigen materieel en mensen, geregisseerd vanuit de vestiging in Almelo. Binnen Europa wordt bovendien gewerkt met een aantal vaste partners die specialist zijn in verschillende deelmarkten.

Bron: http://www.transport-online.nl/